T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
AYDIN / NAZİLLİ - Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu

Tarihçemiz

Okulumuz Tekel Genel Müdürlüğü tarafından DSİ´nin 14.000 m2 arsası üzerinde yapımı tamamlanarak 09.12.2001 tarihinde geçici kabulü, 21.02.2003 tarihinde de kesin kabulü yapılmıştır. 15.09.2003 tarihinde okul binası GAZİ MUSTAFA KEMAL İLKÖĞRETİM OKULU olarak hizmete girmiştir.1219 ada, 11 parsel üzerinde 735 –A tip projeye uygun olarak yapılan okul binası, A blok: zemin kat dahil 4 katlı, B blok: zemin kat olmak üzere 5 katlıdır. 2 giriş – çıkış kapısı, gerekli durumlarda kullanılmak için bir de tahliye kapısı olmak üzere 3 kapıdan oluşmakta ve katlara ulaşmak için geniş ve güvenli iki ayrı merdiven bulunmaktadır. Okulumuzun 13.214 m2 bahçesi mevcuttur. 
Okulumuzda saha betonu, ihata duvarı ve ihata duvarı korkuluğu, kazan dairesi projesine uygun LPG yakıtlı dış hava kompanzasyonlu tam otomatik kalorifer kazanı ve ekipmanları ile 2004 yılında yapılan fuel-oil yakıtlı tam otomatik kalorifer kazanı ve ekipmanlar vardır. Okulumuz fuel-oil yakıtlı kalorifer ile ısıtılmaktadır.Yangın ihbar tesisatı projesine göre yapılmıştır ve detektörler bulunmaktadır. Güvenlik alarm sistemi kurulmuştur. Her iki uyarı sistemi yöneticilerin ev ve cep telefonlarına uyarı gönderebilmektedir. Çevre aydınlatması, asansörü ve 30 kilovat jeneratörü mevcuttur. 
Çağdaş bir donanımla teknolojinin tüm imkanlarından yararlanabilen,analitik düşünebilen ve düşüncelerini özgürce savunabilen; doğaya, sanatsal ve kültürel değerlere sahip çıkan, Atatürk ilke ve inkılâplarının bir yaşam biçimi olarak benimsemiş, milli ve manevi duygulara sahip kuşaklar yetiştirmeyi amaçlayan GAZİ MUSTAFA KEMAL ORTAOKULU eğitim–öğretim hizmetlerini 3.657 m2 kullanım alanına sahip olan okul binasında yapmaktadır.

Okul binasında 32 derslik, bir kalorifer dairesi, bir Fen ve Teknoloji Laboratuarı, bir Bilgisayar Teknolojisi Sınıfı, bir Teknoloji Sınıfı, bir Kütüphane, bir Arşiv, iki Teknoloji ve Tasarım Sınıfı, bir Öğretmenler Odası, bir Çok Amaçlı Salon, Kantin, Öğretmen Veli Görüşme Odası ile yönetim kısmında Müdür Odası, Müdür Yardımcısı Odası, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi, Bilişim Teknolojileri Formatör Öğretmen Odası, Spor Odası ve Hizmetli Odası bulunmaktadır. 2009-2010 Öğretim Yılında "Branş Dersliği" uygulamasına geçilmiştir. Okulumuzda sınıf mevcutları da 27-34 kişi arasında değişmektedir. Sınıflarda tek kişilik sıralar bulunmaktadır. 2003-2004 öğretim yılında ilk mezunlarını vermiştir. Okulumuzda her yıl düzenli olarak sportif, sosyal ve kültürel aktiviteler yapılmaktadır.2013-2014 Eğitim Öğretim Yılından itibaren okulumuz Ortaokula dönüştürülmüştür ve şu anda sadece Ortaokul olarak hizmet vermektedir.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.12.2018 - Güncelleme: 26.10.2022 11:29 - Görüntülenme: 380
  Beğen | 0  kişi beğendi